Přidat odpověď
Hlavní důvody pro tento jev vidím dva. Jednak výrazný posun v úhradách za zubní péči, který se po revoluci dostal z maxima na minimum. Dneska jedna korunka v super materiálu stojí i 7500 tis., tak když chybí zubů několik, je to pálka. Samozřejmě se to dá pořídit i levněji, ale pořád je to několik tisíc za zub. No a pak tady pořád ještě lidé nedbají o sebe celkově tak, jako v některých západních zemích. Myslím, že holení, používání deodorantů, čisté oblečení a boty, se tu probírají dost často. A pořád bude hodně lidí, kteří peníze raději prokouří, než by je investovali nejen do zubů, ale jakkoliv lépe. Např. v USA jsou krásné zuby opravdu takovým atributem úspěšnosti, protože tam ta vazba na extrémně drahou zubařskou péči je daleko výraznější než u nás, kdežto prázdnou pusu tam má opravdu hodně lidí s nižší životní úrovní. Co nechápu u nás v ČR je častý jev, že spousta lidí o sebě celkově dvá, investuje do plast.operací, drahého oblečení, ale na zuby totálně kašle. Zrovna nedávno jsem byla na jednání v bance, kde vysoce postavená úřednice přišla v luxusním kostýmku a botách, značkovou kabelku, krásně upravené vlasy, nehty, no prostě šťabajzna k nakousnutí. Když promluvila, úplně jsem se lekla, tak křivé, hněné a děravé zuby jsem neviděla ani u bezďáka.
Předchozí