Přidat odpověď
a já to nechápu..
Neznám nikoho, kdo si žije ve vile a zneužívá,
nicméně jsem nějak zjistila, že kamarádka má nárok na nějakou dávku - příspěvek či doplatek, - omlouvám, se, číst znovu to nebudu celé, prostě na sociální dávku, takže ne na hmotnou nouzi i když do té by asi spadala, nezvládá-li v době, kdy nemá muže bydlení své a svého dítěte.
Úřednice ze sociálky ji vyhodila po první návštěvě, protože neměla trvalé bydliště v tom pronajatém bytě.
To se změnit nepodařilo - pronajímatel - naprosto externí člověk - odmítl její trvalé bydliště.
Pak už se mnou jsme požádali o výjimku, s tím, že musí složit kauci, smůla, měla příjmy za předchozí čtvrtletí vyšší, tak na dávku nedosáhla. Nicméně prakticky bydlet neměla kde, byl doporučen azylový dům, našli jsme díky kontaktům ze zdejších diskuzí, - skončila s prckem u nás, protože i tam byly pořadníky a ne volná místa.
Pak se vrátil manžel, ano, z výkonu trestu, ožralej s podmínkou - podruhý zboural někde popelnice, takže po půl roce, našel si práci, měli peníze a příjmy... a říkám jí, - "dojdi si pro ten doplatek, co máte nárok, splatíte dluhy, než bude brát první výplatu"
Už měla i bydliště a neměla ty příjmy. Co vím, tak si nedošla...
Nedošla si...
No tak někdo má a někdo nemá, někdo zneužívá a někdo ne.
Vadí mi, jak v akutní situaci opravdu stát nepomůže. To jsou vaše, moje, i jejich peníze, jsou to pracující lidi, co běžně odvádějí do systému.
A pak se objeví tenhle článek. Doufám, že je to zase kachna, protože jinak je to k naštvání.
Předchozí