Přidat odpověď
Uvolnění znamená dvě věci. Buď jde o odlepení - to se uvolní časem samo. Ale odlepení není zas tak brutální, pouze zákrok (minuta) či po něm to pálí. Odlepit jde ale i mazáním krémem a nástrojem se odlepí pak jen zbytek.
Odlepení má význam, jednak v 8 letech je vhodné pro hygienu, kvůi zánětům a taky aby nevznikly srůsty. K těm může dojít. Přirostlá předkožka je tou druhou a horší možností. To vyžaduje operaci, zpravidla s uspáním. Otálet zde nemá smysl, naopak, čím déle, tím horší, tím bolestivější.
Zcela přetažitelná kůžička má být ve 4 letech. Do 3 let nemusí být zcela přetažitelná, během 3 roku by se měla postupně uvolnit, při 4. narozeninách už má jít zcela volně přetahovat.
Časem se samo pouze uvolní přilepení - ovšem za cenu různých zánětů, špatné hygieny ap. Dále, předkožka musí být stahovací, musí být kontrola, že vzadu nezaškrcuje, i když jde přetahovat i při erekci. To se nezjistí jinak než včasným přetažením v brzkém věku.
Já měl předkožku užší, přetahovat přitom šla. Doktoři to nechávali být a můžu Vás ujistit, že se nic nespraví samo. Předkožka zústane užší i v dospělosti a opravdu to není příjemné mít zákrok, když je člověku 20. Nakonec jsou i muži, kteří to řešili třeba ve 30 nebo 40. Pediatry mnohy zajímá jen to, že nejsou záněty. Ostatní se "spraví samo". Samo se nespraví nic, dojde leda k samovolnému odlepení v pubertě. Užší předkožka ale zůstane. Já zažil samovolné odlepování, není to příjemné, detaily psát nebudu. Zažil jsem zkrátka to, že mi nikdo nic nepřetahoval a v pubertě jsem dostal pokyn si to dělat sám. Že jsou potíže, tak to jsem se doma svěřovat nechtěl. Přetažení šlo, občas se zaseklo vzadu, problém se nevyřešil do dospělosti.
Předchozí