Přidat odpověď
Dobrý den, potřebovala bych poradit jak postupovat vůči agresivnímu spolužákovi. Nejedná se o problém jednotlivce, spíše fyzicky napadá skoro všechny spolužáky. Už byl přeřazen v rámci loňského školniho roku do naší třídy (předtím už byl "předán"postupně z A do B nyní v naší C). Žáci byli upozornění, ať ho moc ničím neprovokují, protože má násilné sklony, o přestávkách dokonce ze začátku byl přítomen i třídní učitel, aby "nedošlo k úrazu". Současná situace je taková, že chlapec má pořád hodně agresivní sklony, stačí, že kolem něj někdo projde a má pocit, že se na něj špatně podíval, náhodně o něj někdo zavadí a okamžitě zaútočí. Kope do břicha, mlátí hlava nehlava. Škola to řeší sníženou známkou z chování a konzultací s rodiči, což je fakt "hodně účinné" ev. přeřazením do jiné třídy. Kamarády pochopitelně nemá ani v jedné ze tříd, kterými prošel. Teď napadl spolužáka, když se ho ostatní zastali včetně mé dcery a odtrhávali ho od něj, tak dceři podkopnul nohy, ta se praštila do hlavy, po druhé dívce hodil botu (byli v šatně) a do spolužáka mlátil dál. Řeklo se to třídní, asistentce a tím to "skončilo" - nejednou už ho odtrhovala i třídní, pro kterou děti zaběhly do kabinetu, není to opravdu ojedinělý případ. Já napsala ještě s jednou maminkou dopis (každá zvlášť), chystám se s ní říci i něco na konzultačních hodinách, kde snad budou i rodiče onoho spolužáka, obávám se ale, že se toho touto cestou moc nevyřeší, protože takových stížností už asi došlo více a škola o jeho chování ví. I když ho přeloží do jiné třídy, tak je to jen dočasné řešení, protože od dalšího stupně když 3 třídy musí vecpat do 2 tak stejně skončí zase ve třídě s námi. Mám opravdu obavy, aby jednou nedonesl do školy nějakou zbraň a prostě pár osob tam nenapadl. Nevím jak postupovat, když škola má "svázané ruce" a nemá na něj a jeho rodiče nějakou páku, aby s tím chováním něco začali dělat. Nechci čekat, až jeho napadení budou mít mnohem horší následky než doposud a opravdu se bojím o zdraví dcery i jejích spolužáků a jsem bezradná co s tím.
Předchozí