Díky, ale původním autorem receptu na kváskový chléb v mé knížce je pan Cuketka
(recept je použit s jeho souhlasem, poskytl mi i fotku).
Já na kvásek teď nejsem dost konsolidovaná. Musím totiž vařit nejen bez lepku, ale i bez mléka, vajec a soji, a je to fakt fuška. Zároveň totiž staršímu synovi a manželovi vařím celkem normálně, resp. vejce a mléko jim nevynechávám, takže skáču mezi tlupou kastrolů...a ještě kvásek do toho, to by mi tak scházelo
Taky mi kdysi trvalo, než jsem bezlepkové pečení vychytala. Ale hlavně, když už starší mohl přejít na lepkové, tak pro sebe peču minimálně, nedělá mi zas takový problém si přenastavit hlavu na primárně bezlepková jídla a nevyrábím zbytečně moc náhražkových produktů. Akorát si teda peču na svačiny mimo domov, to se hodně špatně něco transportuje. A to pak taky peču hlavně na pohankovém základu a přidávám další mouky podobně jak Ty.
Ale říkám si, že nebudu kojit věčně, takže až skončím, tak se přežeru žitným chlebem, bagetama, hovězíma steakama a parmazánem