tak co se týká krádeží na hřbitově mám jednu historku
U taťky na hřbitově se jeden čas kradlo hodně. Cokoliv jsme tam dali hned zmizelo. Dokonce jsem tam potkala starší, hrozně milou paní co byla u hrobu ve vedlejší uličce a když jsem tam přišla a tam zase prázdná miska bez kytky, tak mě oslovila, že bydlí naproti, že tam přímo na ten náš hrob vidí a že sleduje jak to tam vždycky vyzdobíme a za pár dní je to pryč... už mě to naštvalo a začala jsem květináče i všechno ostatní podepisovat lihovou fixou na místo, které není na první pohled viditelné.
Jednou volala mamka, že kytka zase zmizela a že si myslí, že je na jiném hrobě o pár uliček dál, ale že nemá brýle a není si úplně jistá. Měla jsem zrovna čas, skočila jsem do auta a dojela na hřbitov - a ANO naše podepsaná kytka byla o pár uliček dál.
Fakt to nechápu, že někdo může mít radost z kradené kytky, kterou přinese svým blízkým.
Daly jsem si jí zpět a od té doby se nám už nikdy nic neztratilo.
V životě bych si nedovolila vzít něco z jiného hrobu, pokud bych si nebyla úplně jistá - ale svou vlastní podepsanou jsem si zpět odnesla.
Jinak na hřbitově kradou i feťáci apod. individua a prodávají to do květinářství nebo někam na tržnici.
Krádeže u taťky také možná skončily tím, že zrušili blízkou tržnici.