Přidat odpověď
Tady je každá rada drahá. Syn bere valproát zhruba od 5,5 roků. Předtím měl lék Ospolot a ten mu na epi nezabral. Při přechodu z jednoho léku na druhý záchvatů přibylo. Celkově i při nasazení Convulexu (valproát) měl záchvaty ještě několik měsíců, mudr tvrdila, že to nějakou dobu může trvat než lék zabere. No už jsem tomu nevěřila, šla jsem se synem jinam a tam mudr řekla, že by jednala stejně. No ukázalo se, že měly obě pravdu. Za nějaký čas záchvaty opravdu ustaly a od té doby je pokoj - v prosinci to budou dva roky od posledního záchvatu. Nechci to zakřiknout, ale možná už pak začneme pomalu vysazovat lék. Jinak vedlejší účinky -po ospolotu byl syn ospalý, zabržděný, bez života. Po valproátu se velmi probudil k životu, ale fakt viditelně. Jinak ale co se týče soustředění, tak to není ideální , ve škole se snadno unaví, ulétne pozornost. Taky jsem zjistila že nesnáší přechody zvenku dotepla atd, má jakoby návaly - už ve výtahu strhává ze sebe čepici bundu svetr atd. Nesnáší taky, když je na přímém slunci - ale těžko říct, jestli je to zrovna tím.......Radím vyslechnout si více doktorů a pak se rozhodnout.
Předchozí