Přidat odpověď
Včera jsem šla z houslí a chtěla jsem si koupit svačinu v Lidlu a narazila jsem na tu kytaru v Lidlu. S nilonovýma strunama ji měli už vyprodanou, ale ta je dobrá na klasiku - skladby od Bacha atp. Hraju na kytaru už dlouho, jen tak někde v partičce s kamarády u vína, piva, na oslavách a tak. Ta kytara s nilonovýma strunama na písničky nezní. Chtěla jsem si koupit s kovovýma strunama - kytaru jumbo, ale zas tak moc se hraní na kytaru dnes nevěnuju, tak jsem to neustále odkládala. Tu "westernovou" = jumbo kytaru jsem si v Lidlu naladila a zněla překvapivě dobře. Koupila jsem ji a vzali jsme ještě jednu pro ségru k Vánocům, i se stojanem. Pro děti se ale prodávají menší kytary. Jde o to, jak je syn velký. Do začátku to určitě stačí. Nebo takhle na hraní k ohni a příležitostné hraní písniček. Až bude vystupovat na koncertech, tak mu můžeš koupit kytaru za 10 tis a pak možná poznáš rozdíl. Hezky se ladí, hezky se drží, pěkně se na ní mačkají akordy, není tvrdá, struny jsou blízko hmatníku. Zdá se být dost dobrá.
Předchozí