Přidat odpověď
Jak moc tě chápu... Maminka-71, je to bohužel čím dál horší. Vždycky byla veselá, sice dominantní, ale pohodová, zvládala toho hodně. Dnes na všem hledá chyby, u mě poukazuje na chyby a to i před dětma (příklad-Moje dcera si kouše nehty/nech ji, nebylas lepší, moje dcera nejí zeleninu/jen si vzpomen, jak jsem ji do tebe musela cpát a stejně si to nejdela,moje dcera chce kočku nebo pejska/vzpomeň si, jak ses o naši kočku nestarala, jak jsem všechno dělala já....atd.Podle mámy své děti stále jenom chválím. Máma je bývalá učitelka a dětem se prý musí neustále ukazovat chyby, aby se poučily.Takže malá dcera napíše krásně psacím písmem úkol na stránku v sešitě, škrtne dvě chyby a máma vidí jenom ty dvě chyby.
Bohužel je plně podporovaná svým přítelem(vlastně ted už manželem), který je tak negativně naladěn, že si k nám za 10 let "pobytu" v naší rodině nenašel vztah, i když já se snažím vždy naladit atmosféru, oni dva přijdou a ideálně, pokud můj muž není doma, začnou do mě hustit jejich negativa/na všechny a na všechno počínaje pokladní v obchodě a konče samozřejmě mnou. Jsem z toho nešTastná a vždycky tak psychicky vyšťavená, ale taky nevím, co s tím. Promluvit si s mámou na rovinu nejde, ihned se urazí a dokud já nepřijdu s tím, že se omlouvám, byla by schopna kvůli hlouposti se mnou týdny nemluvit. Takže- vyslechnu, pokývu, převedu řeč, ale bohužel v jejich přítomnosti se necítím šťastná.
Předchozí