| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Aleno,

tak třeba u nás k něčemu takovému došlo. Rodiče vybírali třídu na základě metody výuky čtení a podle toho, že znali tu moji kolegyni, a i když tedy ne všichni rodiče se rozhodli, a částečně tak třídy doplnila ředitelka podle blízkosti bydliště spolužáků, tak naše první třídy jsou hodně nevyvážené.

Nejde o znalosti...jde hlavně o určité návyky, které její děti mají nebo si osvojily hodně rychle, zatímco já je teprve začínám budovat a každý pokrok je těžce vydřený. Mám velký rozdíl mezi počtem holek a kluků (kluků je dvakrát více), navíc zatímco kluci jsou převážně letní bezodkladoví, tak holky jsou podzimní, tedy skoro o rok starší...a to mi třeba šíleně komplikuje motivaci. Co platí na kluky, to holky shodí, že je to pro mimina, co baví holky, kluci nezvládají pobrat, takže to také nefunguje.

Takže zatímco kolegyně učí a tak nějak se v klidu a pohodě posunuje dopředu, já řeším ucpané záchody, lezení po oknech, vyrvané hrazení okolo radiátorů, permanentní okopávání, nakopání mého pozadí, neustálý řev a lítání (to není ani běhání) po lavicích i mezi nimi, řeknu "postavte se", jeden vyleze na židli, dalších 15 to udělá po něm, řeknu sedněte si, jeden si sedne na zem, půlka to udělá po něm....což samo o sobě jsou hlouposti, ale zdržuje to, narušuje program....plus hračky, stavby z učebnic, lepidel, sešitů a desek (opět, paráda, co dokážou vytvořit, ale oni to dělají pořád, což se prostě nedá)....no a na pozadí tohoto probíhá nějaká výuka.

Samozřejmě, že tohle všechno může nastat i při náhodném výběru a člověk se s tím musí taky poprat, ale u nás šlo skutečně o to, že jednu třídu volila "elita", v druhé jsou ti, co zbyli ~d~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.