| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Z druhe strany: mam to naopak, citove plocha jsem podle me matky ja, ona tomu tedy rika, ze jsem prilis "logicka". Z meho pohledu je ona labilni, negativisticka, sebestredna, ma cernobile videni sveta, vyzaduje emocionalni podporu bez rozdilu, zda jde o banalitu nebo vazny problem, neustale se vraci k tomu, co se ji kdy v zivote zleho prihodilo. Pri konfliktu neumi ustat sve emoce a zahrne druheho kombinaci urazek, vycitek a citoveho vydirani. Zjednodusene receno stezuje si na vsechno, vsechny kritizuje a neustale neco resi. A ja mam cely svuj zivot na taliri, ze ji nerozumim, ze ji nepodporim, ze ji nepolituji, ze s ni nejsem v castejsim kontaktu a zkratka ze nejsem dobra dcera a az ji dam jednou za pravdu a zmenim se k obrazu jejimu, bude konecne stastna. A toto vsechno je pro me velice vycerpavajici, predstava, ze s ni musim neco resit, mi pusobi az fyzickou nechut a obcas pocituji i obrovsky vztek. Ale: ma me zrejme rada, i kdyz jeji vyjadrovani citu je dosti sverazne, je skvela babicka, chvali mou "vychovu" mych deti a az na vyjimky neopakuje nevyzadane rady do zivota. A protoze je bez partnera a pribuznych, holt ji budu mit na krku a az bude treba, postaram se.
Neznam tvou situaci, takze ji nejspis vyse popsane v opacnych rolich neodpovida a take u me matky je jeji chovani opravdu vyhrocene a je zrejme ovlivneno i nejakou zdravotni pricinou. (A ma obdobne problemy nejen se mnou, ale po nejake dobe temer s kazdym.) Jen jsem chtela asi slozite vysvetlit, ze od flegmatickeho introverta se vyjadreni caste emocialni podpory nejspise nedockas a on uprimne nechape, co furt resis. A tam, kde to chape a je empaticky, tak to nemusi umet dat pro tebe dostatecne najevo. Ale ma te rad, chce pomoci a je i treba sam nestastny, ze si nerozumite.
Pokud je to mezi vami tak, ze konflikt prichazi z tve strany, rozciluje te, ze matka nepovazuje za nutne neco resit, snaz se to nechat byt a treba si mysli sve. Prilisny a casty tlak muze vzbuzovat maximalne nechut. Jestlize si tva matka na neco stezuje, ty na ni reagujes a snazis se pomoci radou ci cimkoli jinym, pricemz je to ve vysledku na nic, zkus neradit, vypnout, rikat hm, hm, hm. Myslim si, ze prerusit kontakt, pokud se nejedna o extremni pripad, neni dobre, obtizne se muze hledat cesta zpet, nepises take, jaky vztah maji k tve matce tve deti a manzel. Mne osobne pomohl nejvice cas, jsem o neco starsi, skutecna akceptace toho, ze matcinu povahu nezmenim a ona si i nadale pojede po svem, dusledne prosazovani neutralnich konverzacnich temat, nereseni nasich rozdilnych postoju k otazkam globalniho oteplovani a vyhledavani pozitivnich zazitku, aby se aspon trochu vykompenzovaly ty neprijemne. No a obcas si zanadavam, obcas se polituji, ale uz nebrecim a beru to tak, ze kdyby matky nebylo, mela bych ten zivot moc jednoduchy :).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.