Nejstarsi dcera nas premlouvala 2 roky ,ze chce hrat na housle ja jsem chtela aby zkusila treba kytaru nebo klavir ,ale nechtela trvala si na houslich tak dlouho nez jsme ji nechali. Zacala hrat v 8 letech,hned od zacatku ji to velmi dobre slo ,brzy byla lepsi nez starsi deti ktere zacali hrat treba o 3 roky drive, byla i na nekolika soutezich na takoveto souteze jezdi deti ktere jsou talentovane a zacali hrat v 3,4,5, letech tim padem meli vekly naskok a ona nemela moc sanci na nejaky vetsi uspech.Ted je ji 14 hraje v orchestru a bavi ji to.
Syna jsme na housle prihlasili uz v 5 letech (chtel to sam) ted mu je 9
Jak dcera tak i syn na housle cvici momentalne 2-3 tydne
Syn jenom to nejnutnejsi
a dcera hraje minimalne 1,5 hodiny ( Kdyz uz vezme housle do ruky ) u mensich deti ( a zacatecniku)je dulezite aby cvicili denne minimalne 20 az 30 minut.
Kdyz zacinala starsi dcera tak jsem ji prvni rok chodila do hudebky vyzvednout a zustala poslednich 10minut ve vyucovani , pani ucitelka mi vzdycky poradila jak ji mam pomoct.(vyucovani mela 1x tydne 45 min.)
Kdyz zacal syn v 5 letech tak mel vyucovani 2x tydne 20min tim padem jsme zvladli cvicit 20minut denne .( za 20 minut setoho tak male dite moc nenauci max 1 pisnicku a hrat tyden v kuse kazdy den 20 min,,skakal pes" by nevydrzel asi nikdo