Také jsem na tom byla tak před tím než se nám narodili naši 2 synové...je to určitě stylem stravování rodičů, jejich chováním, moc na něj tlačí nebo málo na něj tlačí atp. když jsme byli někde, kde byly i děti, co "nejedli". Po 10 letech jsem změnila názor - určitě to tím být i může, ale např. naše děti nejedí žádnou syrovou zeleninu, starší si občas dá malé cherry rajče, mladší zase salátovou okurku..toť vše. Nepodařilo se nám je přimět za celé roky, aby ochutnali různé saláty, které manžel připravuje (a jsou dle mého názoru vynikající). Např. Mladší syn (5 let) nejí žádné sýry - ani plátkové, ani ten typ žervé, ani de facto nechce máslo či margarín, žádné jogurty, je ochoten vypít jen actimel (když jsem zkoušela nalít např. kefír do lahvičky od actimelu, tak smůla), nepije mléko. Na pečivo chce obvykle trochu marmelády a na to šunku a to plátek okurky, nejraději má suché pečivo. Vařená jídla jí vcelku dobře, jen tam nesmí být určité druhy vařené zeleniny např. paprika, cibule a sýr (např. posypaný) -ale běžná jídla v pohodě. Z ovoce jí jen jablka a jahody. Zvláštní je, že nejí ani mnoho ze sladkého: miluje jahodová lízátka, dobrou mléčnou čokoládu a suché oplatky typu Bebe či piškoty. Nejí např. ani zmrzlinu, plněné oplatky, jakékoliv jiné čokolády atp. Některé věci odmítá vůbec jen ochutnat, něco i ochutná, ale pak vyplivne a odbor se tím prohloubí např. ten sýr. Je to zvláštní, já jsem naprostý "všežravec" tak je to pro mne nepochopitelné