to už jsem tu taky psala - ze školky nemají, protože do školek nechodily. teda ten nejmladší chodil rok před školou a to už dávno ty problémy s ním běžely. tam jsme se s učitelkami dohodly, že musí povinně sníst tři lžíce polívky a hodná paní kuchařka mu jídlo dělila, aby aspoň něco snědl.
klasické rady znám
a právě proto vím, že ne vždy a ne se všemi dětmi to běží tak, jak by si člověk představoval aneb žádný zaručený recept neexistuje :)
ale občas se něco podaří, to zas ne, že ne - psala jsem tu, že syn jí pouze zelená jablka, což už není až tak pravda. Na podzim jsme byli na jablkových trzích a já tam nakoupila různé druhy jablek. Pak jsme doma udělali tabulku a provedli jsme "spotřebitelský test" - u všech jablek jsme body nejprve hodnotili vůni, pak chuť (malý kousek na ochutnání) a nakonec nám vyšel nějaký vítěz (to celé jsme podnikali do domácí školy). Do této akce se synek byl kupodivu ochoten zapojit (na rozdíl od staršího, ten stále jiné než zelené jablko nepozře) a díky tomu se naučil jíst červená jablka (občas), když mu teda řeknu, že to je Bohemia
Nicméně na takový tanečky nemám čas každý den