| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ono je to asi všude stejné. Já jsem jeden čas čelila stupňovanému tlaku úplně ze všech stran, včetně stížností, keců, slz a výčitek, nevěděla jsem kudy kam - a tak jsem začala plánovat. Každý dostane kalendář s vyznačenými akcemi a podle toho se jede. Nějaké drobné odchylky v případě potřeby se řeší za pochodu.

My v podstatě jako základní rodina - manžel, já a děti - trávíme spolu tak 4 víkendy ročně. To chodíme na výstavy a kulturní akce - manželova zábava. Jinak každý víkend někam jezdíme. Dětem to nevadí, já si někdy připadám, že jen balím a vybaluju.

Všechny ostatní víkendy dělíme mezi moje rodiče, manžela rodiče, manžela babičku bydlící 30 km od nás a víkendy s kamarády.

Moji rodiče jsou snášenliví a dá se s nimi dohodnout cokoliv, mimo oslavy narozenin, které se slaví hromadně ještě s mým bratrem a jeho rodinou. Bratr pracuje na směny, takže se to přizpůsobuje jeho volnu. U našich máme velkou zahradu a snažíme se pomáhat, ale táta už je tam od jara do podzimu nastěhovaný na důchod, takže to pomalu ale jistě zvládá i sám.

Manžela babička je také v pohodě, ta je v podstatě ráda kdykoliv tam zajedeme, ale nijak nám nevyčítá, že jsme se dlouho nestavili. Navíc jí každé léto bereme na týden s sebou na dovolenou.

Manžela rodiče si dělají záznamy kdy jsme byli u nich a kdy u našich a jak dlouho. Tchán je taky už na důchod na chalupě, takže o pomáhání to není, jen o té účasti. Chalupu mají navíc strašně daleko, takže tam jezdíme méně - zato jezdíme jeden den v týdnu ke tchýni na večeři, bydlí pár km od nás.

Aby to vůbec šlo nějak skloubit a nezbláznit se, nekompromisně jsem nahnala moje rodiče a kamarády z mé strany na jednu hromadu a každé léto trávíme 3 týdny všichni dohromady s dětma a kolama a psama pod stanem. Je to natolik prostorné, že si nelezeme na nervy, moji kamarádi k nám jezdívali vždy, takže rodiče znají, moji rodiče jsou pro jejich děti jako babi a děda, hromady dětí se lépe zabaví, takže máme na sebe víc času - zatím všeobecná spokojenost.

Kamarádi z manžela strany dělíme na samorosty, ke kterým se musí zajet a přizpůsobit se jim, a na družné, kdy můžeme zorganizovat akci hromadnou. Třeba týden v létě na horách pro 40 lidí s dětma. Je to trochu blázinec, každé jaro trávím několik hodin nad vytištěnými maily s termíny od kamarádů kdo kdy kam jede a kdy má volno, abych nějak sestavila harmonogram roku. V podstatě už v únoru víme, kde budeme v září a podobně.

Možná by ti pomohlo, kdybys to trochu rozplánovala a každý věděl, s čím a kdy může počítat. Týden a víkend bez dětí trávit s přítelem, s dětma 2x za mámou a pak 1x za babičkou. Předešla bys slzám typu: ale já s tím počítala...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.