No, to je složitá věc. Ona vegetariánská a zvlášť veganská strava není jen o tom, že v ní není maso, mléko, vejce (zpravidla ani bílá mouka, cukr,...). Je to něco kvalitativně jiného a je třeba si na to zvyknout. Lidem, kteří jsou zvyklí na konvenční stravu, zpravidla (např.) celozrnné obilí s napařovanou zeleninou, cizrnou a pickles moc nechutná, nejsou zvyklí to pořádně rozkousat, takže jim z toho může být i těžko. Nebo taková napařovaná těžká blemcavá bábovka místo klasické pečené nadýchané... Takže je otázka, jestli by ti to ty děti jedly. Já bych pomaloučku ubírala červené maso, uzeniny, sýry, paštiky... a vařila vegansky tak, aby to co nejvíc připomínalo to, na co jsou zvyklí. Třeba rýži (pro začátek bílou) s čínou (místo masa můžeš dát tempeh, ale kvalitní kuřecí bych jim i jednou týdně dopřála). Nebo různé zelenino-luštěninové karbenátky. Jednou denně luštěninu, když není maso/vejce, bys jim měla dát. Zatím bych ponechala kvalitní vajíčka, jogurty. A uvidíš, jak se to vyvrbí. Taky dělám kompromis, ani ne že bych se snažila děti přeučit na makrobiotiku, ale spíš abych nemusela vždy vařit dvakrát
. Manžel jí normálně, i když maso každý den mít nemusí, tak hlavně kvůli němu. Maso nebo rybu máme tak jednou týdně a dám si taky.