Spirálo, vůbec nevím, co řešíš.
Jsou věci, které k řešení jsou a věci, které k řešení nejsou. Tohle bych řešila tak, že bych začala vařit vajíčka, kupovala jogurty... a tu a tam bych děti vzala někam na maso (ty si tam můžeš dát, co uznáš za vhodné). Co víc, tu o tom psát?
Ad střídmost, nestřídmost. Momentálně s tím vnitřně bojuji docela hodně. V práci chodíme na obědy do prvotřídní restaurace, kde vaří opravdu moc dobře, ale vše je masové. Takže vlastně denně obědvám maso a nejsem s tím smířená. Když už uvaří bezmasé, tak je to smažák a nebo sladké,- nic zeleninového, čistě luštěninového...
Doma vařit denně nestíhám a hlavně mi pak vadí, že s tím obědem sedím v práci - více mi vyhovuje ta varianta jít se šéfem na oběd a "vyvětrat se"...
Je to takový začarovaný kolotoč a jak píšu sama dumám, co s tím - asi budu muset začít opravdu vařit sama, ale kdy a jak...
Vím, že se dřív říkávalo a já jsem se tím při mateřské a rodičovské dovolené řídila, že se má jíst 1x týdně ryba a 1x týdně maso, zbytek luštěniny, zelenina - ráda bych se k tomu vrátila, ale nevím jak...
Nicméně myslet si, že všechny špatné nemoci jsou jen z masa je dost omyl. Ségra s mužem a jejich dětmi jsou vegetariáni - téměř se dá říct, že laktoovo,- jedí dle nejnovějších výzkumů, co si sami nevypěstují téměř nesní... a nemocní bývají také a internista mi třeba říkal, že vegetariáni mají své nemoci, tak nějak podobně jako masojedi