Sam já sem fotky vkládat nechci, ale ono na tom fakt není nic tak strašného... koukni na net, člověk tam opravdu najde strašně moc informací. Případně se poptej v příbuzenstvu, u kamarádů... Ale opravdu všechno to začíná tím vysledováním sluníčka - jak se stáčí, kde je stín... Já jsem vděčná za tchýňku zahradnici a mamku,- obě jsou vstřícné mi radit když potřebuji. Ale stejně se učím pokus/omyl. Podle mě to jinak nejde. Ani jedna babička neví, jak se stříhá, prostříhává rybíz, angrešt... takže tohle si hledám na netu a jedu podle toho. A zatím se mi daří.
K pěstování v nádobách: na paneláku jsem zkoušela pěstovat jahody a neosvědčilo se mi to vůbec
Hrášek byl lepší, ale nebylo to úplně ono
Tady v řadovkách vidím, že lidé zkoušejí různé věci. My máme defakto všechno v zemi - borůvky, rybízy, angrešty, maliny si ani neumím představit, že by se dali pěstovat v nádobě - v zimě by ty nádoby promrzly a mohla bys keříčky vyhodit
Stejně tak mě překvapuje, proč to lidi dělají, ale třeba tady v řadovkách v jedné mají podél plotu vzrostlé tuje a vše mají v ošklivých maltovkách. Nechápu, proč? V zemi by se jim dařilo výrazně lépe, vypadalo by to lépe a zase tolika práce pro zdravého mladého chlapa mi to nepřijde
Navíc zrovna tihle by si tam mohli vzít i malý bagřík když by to nechtěli hloubit sami, protože mají přístup na zahradu vedle domu...
Já mám v květináčích - stavebních vědrech(jsou levné a černé) pouze 5 rajčat a když je srovnám s rajčaty v zemi ve fólivníku je to nebe a dudy - v zemi se jim prostě daří lépe. No a jinak mám ještě v květináči na zakořenění větvičky z tujek, jeden omládek tujky a před domem mám u vchodu do domu v okrasném květináči buxus. Na zimu nevím, co s ním provedu- možná ho šoupnu do země, protože nevím, jestli má šanci přežít v tom květináči