Přidat odpověď
Žádné jednorázové chování nemá vést k žádnému sociálnímu vyloučení.
Osobně hluboce pochybuji, že by holka při vyučování či o přestávce ve třídě plné lidí onanovala.
Jako učitelka bych spíš předpokládala, že si např. potřebovala urovnat vložku, srovnat kalhotky nebo se poškrábat, protože ji něco svědilo. Někdo to viděl a udělal z toho haló (což u těchto pre-puberťáků není taky nic výjimečnýho). Že je nesrovnají dospělí, mě osobně vadí...
Holčička pochopitelně by měla být citlivě poučená, že toto má radši dělat na WC, i když to je někdy velmi obtížné.
Pokud by mi můj syn přišel ze školy s tím, že spolužačka tam toto či ono, tak bych mu řekla, že je nehezké, že tak o něčem mluví a že etické je, když je něčeho takového svědkem (to může být cokoli, může vidět někoho, že se šťourne v nose, někdo si může "smradlavě" prdnout ... ), že to se může stát každému a že etické je nevidět to a rozhodně to neroznášet dál, protože příště se to může stát i jemu a jemu by se taky nelíbilo, kdyby na facebooku ho pojmenovali třeba smradlavec a rozebírali nějaké jeho prdnutí... A možná by si zasloužil i pohovor na téma, že i kluci v pubertě budou často čelit věcem na svém těle, které nemůžou ovlivnit - mutování, třeba i rostoucí prsa, nedejbože "neovlivnitelná" erekce...
Rozhodně bych jako rodič nenavrhovala, aby holka, která se "poškrábala při hodině v rozkroku" dostala třídní důtku... či co to tam probírají.
Diskusi tohoto typu bych možná nahlásila jako závadnou a nechala smazat - provozovatelem stránek.
Do školy za výchovnou poradkyní a za třídní bych zašla, fajn naopak, že jsou prázdniny, že mám za to, že šikana může pokračovat a jestli a co s tím společně můžeme udělat. Kdybych viděla špatnou reakci, dítě bych dala jinam (pokud teda opravdu tam namá žádnou kamarádku). Jestli jo a je tam nějaká skupina děcek v pohodě a jen "jiná skupina" "šikanující", tak bych jí tam třeba nechala, kdyby byla učitelka ochotná na to "dohlédnout", aby se to někam nezvrtlo... Obecně - 2. stupeň ZŠ považuji většinou za zvěrstvo - slyšela jsem už historek dost o tom, co se kde může dít, nevím jistě, jestli by jiná škola byla lepší...
Předchozí