jentakj,
nepíšu, že nesmí dát žádné léky...protože chápu, že na táboře je potřeba řešit situaci rychle a nedá se čekat, až to přejde. Ale očekávám, že ten lék předepíše lékař, tedy, že ho nenasadí zdravotník sám od sebe, a píšu do papírů ten ibuprofen (a schválně píšu účinnou látku, aby mě někdo netahal za nos tím, že já napsala Ibalgin a dítě dostalo Brufen).
Jenže jak zjišťuju, je tenhle problém dost ojedinělý, takže když dojde na horečku, tak se prostě něco podá, aniž je napadne se do těch papírů podívat. A že si třeba při padesáti dětech nepamatují, že nějaké má tenhle problém, to i chápu.
Já to řeším ve škole při desinfikování ran. Kdyby moje mamka neměla alergii na jód, taky by mě to nenapadlo řešit a sáhnu po Betadinu raději než po Septonexu, protože tolik nepálí
. Takhle se vždycky cukám, jestli ten Betadin dát nebo ne, Septonex nemám, čas hledat v papírech taky ne...A to, že ten Betadin pravděpodobně není v doporučené koncentraci...no řvala bych.
Takže mám pro přehmaty zdravotníků na táborech ještě celkem pochopení, ale vytočit mě to stejně vytočí
.