Přidat odpověď
Pollyenko, ale to není sobectví. Jen jednostranný nepoučený pohled a to, že druhé lidi (ani ty blízké) zpravidla moc nezajímá příčina tvých nálad, ale jen ty nálady a projevy, které je rozhodí, zkazí jim náladu. Moje máma byla v domácnosti velmi dlouho a vše dělala sama dopoledne, kdy my jsme byli ve škole. Já pak do vlastní domácnosti odešla s roztomilými představami o vedení domácnosti. Ložní prádlo se vyměňuje 1x ročně (na vánoce), domácnosti, kde se utírá prach jsou patrně jen ty v průmyslové zóně, protože u nás prach není, vaření je naprostá alchymie, pro kterou mají vlohy jen vyvolení, ostatní neumí ani zamíchat omáčku a hrozí jim nespočet poranění a karambolů, nákup potravin je vysoce intelektuální činnost, kterou zvládne jen dospělá žena apod. Paměť je selektivní a člověk si pamatuje jen to, co chce nebo bylo opravdu zásadní. Přesto jsem se dopustila stejné chyby a dělala spoustu prací, když muž nebyl doma, abychom měli víc času na sebe. Pak mě dostalo, když v rámci hospodských řečí (čí žena to přehání s úklidem) řekl, že my vůbec nevytíráme. Bylo mi trapně, protože samozřejmě já vytírala, ale on u toho nebyl.
Předchozí