Anett, ano, to, co se jí jako "to ostatní" je samozřejmě to zásadní a je pravda, že knedlíky se v ČR velmi často podávají k vydatným jídlům.
Ale to nemá na samotné výživové aspekty knedlíku vliv, knedlík jako takový je těstovina jako každá jiná. Když se jí třeba plněná paprika s poctivou nenastavenou rajskou omáčkou a knedlíkem, je to z hlediska živin stejné, jako když se jí třeba špagety s boloňským ragú.
Taky je docela dobré si uvědomit, že knedlíky bývají daleko častěji domácí než těstoviny. Těstoviny jsou, i když jsme si už trochu odvykli to tak vnímat, kupovaný polotovar. Kupovaný knedlík není zdaleka tak častý a tak bývá u knedlíků daleko vyšší míra kontroly nad kvalitou vstupní suroviny, třeba nad vejci.
Vždycky mi přijde legrační, když někde dělám advokáta knedlíku, jelikož sama kynuté knedlíky vůbec nemám ráda
Ale i když to není můj oblíbenec, nemyslím si, že by si zasloužil to obecné lidové pohrdání postrádající racionální argumenty.