Přidat odpověď
Diskuterko, první peníze jsem si vydělala v 15ti letech. Jo, byla to práce v oboru, kterému jsem se pak dalších 15 let věnovala.
Pak jsem ale o prázdninách vždy 2 týdny pracovala manuálně. Uklízela jsem v nemocnici, myla nádobí v bistru, obsluhovala v nonstopu..... Dodnes jsem ráda, že jsem si tím prošla. Všechny brigády začínaly nástupem do práce v 5.30.
Synům jsem zajistila brigády ve stánku na nádraží, v přístavišti, v bageterii.... Myli záchody, trhali vstupenky, natítrali ploty, sekali zahrady, obsluhovali myčku aut.... bylo toho dost. Oni si kolikrát sami brigádu nenašli, byli laxní a pracovat se jim moc nechtělo. Tak jsem se toho chopila já a většinou jsem našla práci, která byla špatně placená a dost fyzicky náročná. Bylo zajímavé sledovat, jak si pak i ten největší pecivál hledal brigádu sám, jen aby mu matka zase nenašla nějakou ,,lahůdku,,.
Považuju to za velmi užitečné. I když u našich dítek nikdo nepředpokládal, že by se v budoucnu živili rukama, zcela jistě jim ty ruce na brigádách neupadly a oni měli možnost setkat se s realitou všedních dní.
Mám kamarádku samoživitelku, která má děti 22 + 25 let. Děti stále studují a nikdy na žádné brigádě nebyly. Přitom by jí každý jejich přívýdělek potěšil. Ale ony pracovat nechtěly, celé prázdniny se válely a vyžíraly lednici. Nemyslím si, že až dostudují, nastoupí plynule do pracovního procesu.
Předchozí