Přidat odpověď
Já si právě říkám, že člověk se v životě do důchodu ještě napracuje tolik, že snad není nutné chodit od střední školy na pravidelné brigády, pokud rodina nemá finanční nouzi. Samozřejmě, že je dobré, aby si dítě nějakou práci zkusilo, to nepopírám. Nebo chápu, že je dobré mít brigádu blízkou svému oboru, třeba na studiu VŠ, pokud je to možné - třeba studenti jazyků doučování, překládání, tlumočení apod. Ale nepovažuji za nutné dělat brigády mimo obor pravidelně v rámci celého roku nebo celé dva nebo na VŠ tři měsíce prázdnin. Člověk potom v životě už skoro nikdy nebude mít dva až tři měsíce letních prázdnin. Líbil se mi třeba program Work and Travel. Tam studenti jeli do USA, část pobytu pracovali, a část cestovali po USA. Tohle má podle mne třeba větší smysl než pravidelné brigády mimo obor. Osamostatní se tam také, procvičí si angličtinu a ještě mají dobrodružstí a mohou cestovat. Později se do USA třeba mnozí za život ani nedostanou. Takže já jsem spíše pro tuto formu trávení prázdnin.
Předchozí