Matýsek je tady, myslím, docela dobře známý
Před první mateřskou (s pěkným příjmem) víc, pravidelně i jednorázově, když se semlela nějaká hrůza. Během mateřských a rodičovských (s omezeným příjmem) jsem tu a tam někoho nárazově podarovala, když mě chytl za srdce nebo z vděčnosti, že se nad námi nebesa slitovala (jednou mi kluk málem vběhl pod auto a to jsem pak měla obrovskou potřebu za to "málem" zaplatit). Vybavuje se mi kdyzsluncenesviti, pračka pro Dandy mušketýry, Matýsek, Sára a Jakub se san filippo syndromem, Liga lidských práv, stíhané porodní asistentky, Cesta domů.... A teď po rodičovské (zcela bez příjmu) dávám "z ničeho". Posílám
DMS ze simkarty od alarmu, kde se hromadí kredit a bez užitku by propadl a - to je možnost pro další bezpenězáky, na kterou jsem tu v létě bez větší odezvy upozorňovala - nakupuju přes portál
GIVT. Je tam spousta neziskovek, určitě každý by si tam našel nějakou, kterou zná, a takto ji může podpořit, i když si to nemůže dovolit (dřív jsem tam měla nedaleký útulek pro kočky, teď Ligu lidských práv). No a minulý týden tu byla švagrová s tím, že se účastní sbírky teplého šatstva pro uprchlíky, tak jsem jí nabalila dvě tašky.
Pěkné téma
Není nutno brát jako chlubení, ale inspiraci pro ostatní.
Jo a zásadně nedávám peníze na ulici různým vybíračům, těm říkám "Dobrý den, ne, děkuji, pomáhám jinak."