Přidat odpověď
Jestli při vašem dietním omezení nesmíte tuky, tak ti asi moc nepomůžu, ale já peču každým rokem špaldové sušenky podle Hanky Zemanové. Přijde tam jen špaldová mouka, tuk - Hana radí rostlinný bio, pak jsou sušenky veganské, já dávám máslo a tekutý ječný slad místo cukru. Část slepím domácí marmeládou, do části dám perníkové koření a nechám jen jako sušenky, do části přidám kokos a kakako...jak mě napadne. Má to specifickou chuť díky tomu sladu a jsou dobré, obzvlášť pokud použiješ dobrou, chuťově výraznou marmeládu. Poměr surovin 3:2:1 v pořadí, jak je uvádím.
A loni jsem dělala kuličky z vařených jahel, holky si to samy ušoulaly, obalily v kokosu a pak jedly, chutnaly jim. Recepty na ně se dají vygooglit. Jáhly dost lepí, tak stačí trochu medu, nasekané rozinky a drží to pohromadě. Uchovávat v lednici, nevydrží dlouho.
Předchozí