Přidat odpověď
Asi bych byla dost opatrná. Superpotravina je v podstatě kde co. Naše bobulovité ovoce - rybíz, angrešt, borůvky, brusinky, ostružiny. Teď se dost vychvalují aronie - dají se jednoduše vypěstovat, dobré jsou i klasické jedlé jeřabiny, špendlíky, planá jablka, šípky... Proč vyhazovat peníze za potravní doplňky.
Zelený ječmen je třeba hodně zajímavý. Zabírá na pár neduhů, ale ve finále mi po pár letém užívání totálně rozesral metabolismus - pravda, k cukrovce jsem mívala sklony od malinka a hlavně tam nějakou práci odvedla i genetika. Jenže ono se to nakonec nějak uspíšilo.
Kokosový olej zase takový zázrak není. Není to tak dávno, co se podobně vychvaloval palmový olej a koukejme, kam to dospělo. Vlastně to je tuk z nasycených mastných kyselin - takže podobně jako živočišné sádlo - tolik se nepřepaluje, ale nenasycené mastné kyseliny tam chybějí. Když na to přijde, oříšky, semínka či jiné tučnější potraviny - mořské ryby, avokádu - udělají výbornou službu taky.
Jestli sem zavítá Angrešt, tak snad objasní víc.
Předchozí