Listové těsto z Lidlu PO obsahuje, zrovna jsem to studovala, sice už jsem je měla koupené, tak jsme to snědli, ale už je kupovat nebudu a dočetal jsemse, že na trhu údajně listové těto bez PO neexistuje, protože ty, co ho nemají napsané, tak ho skrývají v položce rostlinné tuky. OD 1.1.2015 je sice povinnost uvádět o jaké druhy přesně se jedná, ale rozhodně to všichni nedodržují.
Včera jsem v Lidlu u pokladny studovala etiketu čokoládového mikuláše-německá čokoláda. Složení česky jsem tam nenašla, to se přece taky nesmí :-(((( Štve mě to, jaká je to džungle. Doufám, že nás bde brzy víc a víc, komu to bude vadit a že si to bojkotem nákupu výrobci co nejdříve uvědomí. A´T už jde o životní prostředí anebo o naše zdraví
Já se snažím ještě vyloučit z nákupu z často používaných výrobků vše, co obsahuje glokozo fruktozový sirup, ten je taky ve všem, místo dražšího cukru.
Už jen sehnat sirup dětem nebo marmeládu :-/ Ach jo. Samozřejmě je ideální pít čistou vodu nebo 100% ovocné šťávy, ale i tak doma sirup vždycky máme, aby si děti mohly vodu ochutit, i když pijou dost často čistou. Marmelády bez toho jsem našla v Globusu. Jen kdyby to někho zajímalo