Minulé léto nám začly mizet vajíčka z kurníku, tedy - skořápky zůstávaly. Manžel to odhadl na kunu a celý výběh pro slepice pečlivě utěsnil. Vajíčka mizela dál, prošel tedy všechny díry znovu. Nakonec objevil ve výběhu tu kunu - prostě ji tam omylem zavřel a ona pak týden nemohla ven, když zlikvidoval ústupovou cestu a žila se slepicema (byli jsme jí vděční, že je nechala žít).
Kuna nám připadala nějaká divná a nešla z výběhu vyhnat...jsem někdy taková praktická, takže mě napadlo vzít na ni hadici s vodou.
K akci byla přizvána celá v tu dobu přítomná rodina o počtu asi 15 lidí, stoupli si do hloučku a čekali. Otevřeli jsme slepičí výběh a já zamířila proud vody...vyděšená kuna měla před sebou otevřené prostranství a hlouček lidí, vlítla mezi shromážděné a začala jim probíhat mezi nohama a vyskakovat do výšky...já ji pronásledovala tím proudem vody. Všichni ječeli, vypukla panika, kuna nakonec vběhla pod altán.
Dohru to mělo takovou, že byla opravdu nemocná - měla svrab a tím stačila ještě nakazit našeho psa
.