Tino,
přesně.
Když už oslava, tak snad taková, aby to bylo všem příjemný, a bylo by absurdní, aby oslavenci ne.
Nechápu lidi, co se musí za každou cenu servat, jak píše Klarisanek, a proč? Aby měli to pohoštění SUPERDOKONALÝ i za cenu toho, že hostitelka bude z toho úplně hotová? A kdo to tak chce a potřebuje? ti hosti? O tom dost pochybuju, že by hosty těšilo, že oni se sice luxusně nacpou, ale hostitelka z toho nic nemá a ani se nestihne bavit, jak je udřená?
A pokud někdo dává přednost tomu, aby se sám u mě dobře najedl za cenu toho, že já budu v nepohodě, tak ať si zaplatí oběd někde v dobrým hotelu a mě neobtěžuje, protože mu víc záleží na vlastním břichu než na mně.
Ale spíš si myslím, že tohle je obsese některých hostitelek - že JIM nestačí udělat něco dobrýho a jednoduchýho, aby se mohly zbytek času bavit s hosty (což by přeci měla být pravá podstata oslav), ale potřebujou něco EXTRA, co jim zabere neúměrně moc času, hostům se nemají čas věnovat a celkově mají z oslavy negativní pocit, čemuž se nedivím, ale taky mi jich není líto, protože si to zbytečně komplikujou samy.