Přidat odpověď
Kudlo, taky mě potahované dorty moc nepřitahují, zejména tam, kde je to na jídlo (trochu jiné je to na svatbách, tam je dort hlavně na focení, tam to beru).
Vedle matlání (teda já pracuju s "matláním" marcipánu a vůbec drobných věci v chirurgických rukavicích, takže to umatlané rukama není, ale nevím, zda to tak dělají všichni) mi také přijde absurdní, jak kdekdo šílí z pár éček jako konzervantů v nějakém jídle a pak si hodí na dortík takovou meganálož barviv (zpravidla mnohem horších než konzervanty, pokud to nebaví kakaem a kurkumou).
Navíc se to utemované v těch potazích mnohem rychleji kazí a taky z konstrukčních důvodů se to musí dělat podsttaně víc předem (aby to ztuhlo a neklouzal potah atd.), takže to čerstvostí neoplývá.
Dávám přednost fakt čerstvým, otevřeným, "dýchajícím" dortům, se šlehačkou, čokoládou, kandovaným ovocem, citronovým krémem, ovocem, když marcipán, tak třeba jako okraj, ne celé zavřené... a tak.
Předchozí