Přidat odpověď
Teď koncem zimy tvoří značnou část jablka, kterých se už potřebujeme zbavit, k tomu banán (někdy stačí i půlka, když je hodně zralý) nebo hruška, hrst něčeho zeleného (špenát, polníček, kudrnka, v létě pampelišky, kopřivy, ptačinec...), citron nebo rybíz či jiné bobule, aby to mělo šmrnc, občas něčím dosladím, ale většinou ne. Trochu vody jo.
S oříšky nebo semínky je to heboučké a moc dobré, ale prý se to tam nemá dávat - tuky se tráví úplně jinou rychlostí a může to dělat paseku (plynatost). Taky se mi moc neosvědčil do syrových jablek med, právě z těch nafukovacích důvodů, ale někdo to může mít jinak. Mlíko ani jogurt tam nedávám. Ráda bych zkusila avokádo, ale je mi ho tam líto utopit.
Včera jsem vytáhla ze záhodu rukolu (nebo roketu, to nevím), co se mi tam přes zimu vysemenila, bylo to dost zajímavý, ale nakonec strašně dobrý. (rukola, banán, jablka, citron) Překvapivě chutné je petržel - borůvky - banán - jablko. Polníček mi trochu smrdí, ale je měkký a dobře se mixuje. S tuhýma bylinama to někdy dělám tak, že si je předem rozmixuju ve vodě, scedím a použiju jen tu zelenou vodu, abych tam neměla nitě.
Skvělý polopatický výklad o smoothies jsem našla náhodou na youtube kanálu www.silaprozivot.cz.
Předchozí