Adriano,
ale doporučení učitelky přeci není žádné nařízení
.
Já už jsem z nejrůznějších důvodů doporučila návštěvu PPP pětině třídy. Ne proto, že bych měšla s těmi dětmi problém. Ale pokud ty děti mají nějaký problém, tak je dobré, když se s dětmi jinak pracuje...ne jen ve škole, ale i doma. A čím dřív se začne, tak tím lepší efekt. Začít, až když začnou problémy, je pozdě.
Mě vždy k doporučení vede snaha tomu dítěti pomoci, protože na základě "papíru" mu je pak škola povinna poskytnout speciální péči, kterou já se sice v rámci svých možností snažím poskytovat i tak, ale jsem značně omezená v materiální oblasti, a na základě toho papíru pak mohu pro dítě získat alespoň nějaké speciální pomůcky, pracovní listy, případně může dítě alespoň některé hodiny místo s třiceti spolužáky pracovat v rámci miniskupinky.
Jinak je to čistě na rodiči, jestli na doporučení dá. O vyšetření v PPP žádá rodič, škola (učitelka) je potom akorát povinna dodat vyplněný dotazník, do kterého ale nemůže uvést nepravdu, protože i ten dotazník rodič nejdřív podepisuje, než se to do PPP odešle. Tak v čem je problém?