Přidat odpověď
Díky moc za názory. Nejdříve mi to přišlo, že vedou spíš negativní reakce, pak se to trošu zlepšilo a řekla bych, že je to tak půl na půl... že polovina lidí z tolika sourozenců to vidí jako fajn, ale druhá polovina tím trpěla... No a ti, co jsou naopak sami rodiči 4 dětí, to vidí spíš pozitivně,, což je ale asi jasné a ne tolik vypovídající - nejsou těmi, co "to odnesou". Slyšela jsem jednu psycholožku říkat názor, že u tolika sourozenců už tím děti vždy trpí, zejména ti starší - že prostě logicky nemohou mít tolik zájmu/času rodičů, jako kdyby byli dva.
Neumím si to představit a myslím si, že právě pro ty hory prádla a nádobí bych prostě neměla čas se tolika dětem věnovat. Jasně, že to věnování se je důležitější, než ta uklizená kuchyň. Jenže to hezky zní, ale v praxi to tak moc není - nejde neumýt nádobí nebo nevyprat prádlo. Zítra bude nové a nikdo to za nás neudělá...
Ale fakt tomu hrozně fandím a strašně se mi vícedětné rodiny líbí. Vlastně oběma těm případům v mém okolí teď tak tiše závidím (přestože si právě říkám, že to prostě už podle mého názoru nejde zvládnout bez toho, aniž by to někdo - rozumějte některé z těch dětí - odnesl i negativně, není možné se rozkrájet a den nás všech má jen 24 hodin, neumím si prostě představit zvládnout chod 6ti členné domácnosti a přitom mít čas se INDIVIDUÁLNĚ věnovat čtyřem dětem...).
Předchozí