Dlouho se mi taky nedařilo, došla jsem k názoru, že jsem nezhubnutelná. Začali jsme tím, že si pečeme vlastní kvasový žitný chleba a bílé pečivo skoro vůbec nejíme (občas ale třeba na návštěvě trochu ano). Přestala jsem si sladit jakékoli nápoje a vůbec nepiju žádné sladké limonády, kolu atd. Většinou jen vodu s citronem nebo různé čaje. A najednou bylo 5 kg dole. Přidali jsme na ovoci a zelenině, ubrali jsme na přílohách a hlavně jíme malé porce. Snídám ovesnou kaši s ovocem nebo jogurt s müsli. Hlavně jsem výrazně omezila sladkosti - a teprve jsem zjistila, že ty moje různé koblihy, tyčinky atd. byl ten hlavní problém. Při tom jsem pořád měla pocit, že jím málo a těch sladkostí je taky málo
. Snažím se o zdravá jídla, ale žádné jídlo jsme z jídelníčku úplně nevyloučili. Jen prostě jíme malé porce a ničím se nedojídáme. Víc pijeme a přidali jsme na pohybu - chodíme a chodíme, lyžujeme, kolo, plavání - vše s mírou, žádné vrcholové výkony.
Po půl roce mám dole 10 kg a manžel 20 kg. Je nám mnohem líp a zase nás baví výlety, lyže atd.
Dá se říct, že jsme změnili tu životosprávu napořád. Takže jde to, a je to v hlavě. Zkuste si najít, co vám vyhovuje a uvidíte, že to půjde. Přeji hodně zdaru.