Přidat odpověď
Proč nehlídáš u nich doma?
Myslím, že tohle by žádné dítě jen tak nedalo - pokud jsi pro ni jinak cizí, tj. jsi třeba na inzerát najatá chůva a ona v podstatě není doma a najednou je nucená v podstatě veškerý volný čas trávit s cizí paní v cizím bytě nebo domě atd... Já bych byla taky nepříjemná, protivná a neposlouchala bych.
Měli jste na začátku nějakou aklimatizační - seznamovací fázi?
Řešila bych to s maminkou, že malá to zjevně nedává, nevěřím, že by to nešlo zařídit jinak. Že by to hlídání muselo být až v tak velikém rozsahu...
Zaplať pánbůh za moji chůvu, která je stejná celých 5 let, i když teď už ji potřebuji jen na občasné vyzvednutí ze školky + max. pár hodin, párkrát do měsíce na celý den. Děsím se toho, až mi otěhotní a skončí a já budu muset hledat nějakou jinou... Nevím, jak si moje dítě bude zvykat.
Nejjednodušší možný posun bych viděla v tom, hlídat u nich, aby "byla pod dozorem", dokud je moc malá na to, aby byla už doma sama, ale přitom bude ve svém, mohla se třeba zavřít u sebe do pokoje, mohla si jít sama vzít cokoli k jídlu z vlastní lednice atd. atd. atd. Až budete mít lepší vztah, třeba by líp snášela i hlídání u tebe. + jestli jí vadí něco konkrétního, tak to by z ní měla vytáhnout její máma a měly byste to řešit spolu.
Předchozí