Přidat odpověď
A proč chceš odmítnout mateřskou? Nešlo by, aby jsi normálně nastoupila na MD, na práci, kterou pro zaměstnavatele děláš, by se napsala dohoda na tvého manžela, a po skončení té MD by jsi normálně přešla na RD, kdy už při ní můžeš bez omezení pracovat. Tak, jak bys to chtěla udělat, mi to připadá zbytečně složité a připravíte se o peníze, na které máš normálně nárok, a stejně se budeš zřejmě nějak se zaměstnavatelem domlouvat... Jinak držím pěsti, aby vše před, při a po porodu proběhlo co nejlíp a v pohodě. Já už nic neříkám, myslím, že zkušeností s porody a dětmi mám dost a vždy to bylo dost na pohodu, ale poslední mrně mi teda dalo a dává zabrat a vše bylo a je jinak, než jsem očekávala (byla zvyklá), a už několik měsíců nejsem schopná do práce udělat téměř nic. Těhotenství náročné, porod hrůza (tušila jsem to, snažila se vyběhat čísaře - podle doktorů to nepřichází v úvahu, ptz "když jste 4x rodila normálně, proč by to nemělo jít popáté" - no, nevím, proč to nešlo, ale málem došlo na kleště, nesedla jsem si 10 dní, co nesedla, ani nemohla stát, takže jsem buď jen ležela nebo chodila, o mém zadku se nebudu zmiňovat, ale decentně naznačím, že měl podobu rozrostlého květáku a bohužel musím smutně dodat, že jaksi... jak jen to kulantně popsat... prostě "netěsnil"... Měla jsem děsný bolesti a poslední, na co jsem myslela, byla práce. Počítač jsem neotevřela asi 2 týdny a mobil jsem měla napoticho a když jsem někdy jó měla náladu, podívala se večer, kdo volal nebo psal... Abych něco řešila do práce absolutně nepřicházelo v úvahu. A miminko má od začátku problémy, takže jsme víc po doktorech než doma. Do toho si druhá nejmladší blbě zlomila ruku v lokti, asi aby jsme nezapomněli, že ji taky máme, takže lítání po doktorech a nemocnicích taky s ní... a musím přiznat, že až s pátým si uvědomuju, jaký to může být průser a že s dětma si člověk fakt nemůže nic plánovat, protože pak pěkně dostane od života na držku... Jinak samozřejmě držím pěsti, ať je u vás vše OK.
Předchozí