Přidat odpověď
Já měla až do posledního ročníku na gymplu včetně 40 Kč/týden (10 od výchovného táty a 30 od mamky, která chápala, že mě to štve, ale víc neměla). MHD a školu platili automaticky, oblečení a záliby jsem si musela doslova vykřičet. Jít s kamarádama znamenalo dát si polívku nebo malou kofolu jednou za měsíc.
Co jsem na VŠ tak dostávám víc, ale platím si z toho vše krom oblečení a léků a každý výdaj navíc je vidět - např. tento měsíc cesty na praxi 1200 Kč a dva týdny před koncem měsíce nemám co jíst. Mamka občas přistrčí dle svých možností, dle táty nemístně rozhazuju a když si něco odložím na dovolenou, větší věc apod. dostanu příští měsíc o to míň. Na druhou stranu, když chceme koupit něco velkého do domácnosti, tak mám možnost to najít levněji ve stejné kvalitě a pak dostanu cenový rozdíl jeho a mojí varianty.
Tím chci říct - zvaž možnosti, zapisujte si měsíc kompletní výdaje oba za všechno, pak sedněte a prodiskutujte, o kolik víc může dostat - např. o 1000 víc, ale zaplatí si i oblečení; nebo třeba zjistí, kde utrácí moc (u mě to byly svačiny - tatranka za 10,- dvakrát denně je měsíčně 600, když dva týdny nesvačím mám na knížku). Když uvidí, kolik utrácíš ty za oba, tak spíš pochopí, kolik je reálné dostávat a sám si dojde k nějakému číslu nebo přelití peněz z jednoho účelu na druhý.
Paušální vzorec na to není.
Předchozí