Přidat odpověď
Petržel (ať už naťová nebo kořenová) špatně klíčí. Zasela jsem řádek hladkolisté, už vzchází. Já letos nebu sít hrášek, mám jen dva záhonky a loni vzešel dost špatně, tak počkám. Začíná vylézat sazečka, ředkvičky, mrkev, kopr. jahody už kvetou, Ranější angrešt má už nasazené malé plody. Rybíz taktéž, z rebarbory jsme před týdnem upekla koláč (a značně jí tím zdecmovala). Chyil se křen a darované lilie. Krásně nám kolem baráku kvetou tulipány. Okrasná jabloň, sázená loni na podzim kvete a má náherné listy a košatí s ejí pkorunky. Stejně tak okrasná jabloň, ujala se i na jaře sázená jíva a ibišek. Loni jsme zakládali okrasný záhon, nechytla se jen jedna čemeřice ( mrzí mě to, měla náherně tmavě fialovou barvu), střapatky a jedna komula Davidova - už jsem zasadila nový keřík. I růže, která vypadala, že nepřežila zimu, tak má nové lístky. Mysleli jsme, že budeme muset vykopat třešničku, ale odborník nám poradil, ať ještě rok počkáme a že by mohla vydržet. Dneska jsem řádila na skalce, za dva a půl roku se kytičky nádherně rozrostly, teď jsou v plném květu. Známé jsem nesla plnou bedýnku sazeniček - a to jsem jen likvidoval místa, kde už rostlinky spolu začaly soutěžit o místo. Manžel s dcerou natřeli měsíc starý zahradní nábytek na terasu, tak si jaro konečně pořádně vychutnáváme ( Když pominu řepkové pole za plotem).
Předchozí