Masox v rubrice Jíme zdravě mě rozesmál
Po horách jsme chodili kdysi dávno, když jsme ještě neměli děti, a tehdy jsme neřešili pytlíkové potraviny s glutamátem. Asi bych je zkusila nějak nahradit, minimálně zdravějšími variantami. Zdá se mi, že jsem nějaké instantní potraviny viděla kdysi v Countrylifu, ale kdybys chtěla jo domácí stravu, inspiruj se u angrešta - ta si instantní jídla na cesty vyrábí sama.
Snídávali jsme něco sladkého s kafem, např. tatranky, ty bych dnes vyměnila za ovesné nebo celozrnné sušenky a nebo kaši. K obědu chleba s něčím - místo sýra, májky a trvanlivého salámu bych si vzala tofu/tempeh a veganské pomazánky. K večeři těstoviny nebo rýži s nějakou neglutamátovou omáčkou. Ale na druhou stranu, jedná se o týden dva, takže pokud nejsem alergik/celiak/diabetik, až tak bych výpadek ve zdravé stravě neřešila.