| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Sovice, záleží, co od toho švagrová očekává, jak píše Kudla, nejeden technický údaj se tam dá zjistit. Hodinu času minimálně vyplnit....
Když by chtěla děti poučit o zkáze Titaniku, tak film i se všemi myslitelnými kritickými připomínkami to udělá líp.
Já osobně fakt nevím, jaká byla atmosféra na Titaniku, takže nemůžu posoudit, nakolik ji výstava přibližuje, je tam tma a z reproduktorů se ozývá zlověstné hučení.
Je to těžko vypisovat, každý rád něco jiného, kolegyně výstavu vyhodnotila jak zajímavou a přínosnou, např. tam byl umělý ledovec, na který mohly děti sahat.
Za mě jeden příklad: při vstupu dostalo každé dítě "lodní lístek", na kterém byly údaje o skutečném pasažerovi z Titaniku. NA konci výstavy si děti v seznamu mohly vyhledat, zda-li jejich pasažer přežil nebo ne. Děti z toho byly velmi vzrušené, běhaly, křičely a říkaly si, kdo je či není mrtvý.
Musela jsem je pak hlídat hodinu ve škole, tak jsem jim dala čtvrtky, aby nakreslili toho, koho mají popsaného na lodním lístku (bylo tam jméno, věk, rodinný stav, povolání, majetnost....). Děti koukaly jak péra z gauče, "JAKO JAK???" Po delší chvíli se mi podařilo jim vysvětlit, že na tom papírku je napsané, co se stalo s konkrétním člověkem XY na Titaniku cestujícím. Děti otřeseny. Tolik k hloubce, do které výstava působí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.