Přidat odpověď
My vaříme z nutnosti bezlepek, takže brambory jíme - pečené, bramborovou kaši s příměsí celeru/dýně/batát/květáku/hrášku/čehokoli dalšího. Dál jako přílohu fazolové lusky, drobnozrnnou zelenou čočku (ochucenou olejem, citrónem, kořením, prostě luštěninový salát), slzovku (drahej špás), pohanku, všecky možný druhy rýže, směs pečené zeleniny (batáty, kořenová petržel, pastinák, cibule, česnek, dýně...). Quinoa - dobrá, ale drahá. Jáhly - dobrý, levný.
Taky děláme domácí kukuřičné tortily (musí být speciální kukuřičná mouka - masa harina, jdou z ní i nočky, taštičky a jiné vařené kousky).
Občas bramborové/jáhlové noky nebo knedlíčky (s přidáním vejce a rýžové krupice a pohankové mouky).
Jde to, ale dá to trochu vymejšlení.
Předchozí