Přidat odpověď
Kudlo,
že jsi to ty, tak ještě jednou, jo?
Na Vánoce/k narozeninám se dávaj dárky. Pokud je slavíš s širší rodinou - a teď chápu, že tohle ty nemusíš znát, vzhledem k tvé situaci - tak se bere jako norma (nebo chceš-li "povinnost") obdarovat každýho, kdo se té oslavy účastní v případě Vánoc a v případě narozenin, že každej ten dárek dá. A někdy je fakt těžký ten dárek vybrat, aby ses aspoň přiblížila. Já mám třeba obecně pověst člověka, co umí vybrat dárky, dost často jsem s tím pomáhala i kamarádům, když nevěděli, co komu koupit. A až na výjimky se trefit umím. Ale když opravdu nevím, tak se chtě nechtě musím uchýlit k dárku, kterej sice až tak nepotěší, ovšem je to takový standard, který ani neurazí.
Proč bych měla chtít od dítěte, aby mi kupovalo dárky tohoto typu? Protože se to "sluší"? Radost mi může udělat (opravdovou) spoustou jiných věcí, proč bych nutně musela mít od něj pod stromečkem šampon? Ten tam budu mít stejně od někoho jinýho, to je právě ta klasika, když nevíš. No tak je mezi námi dohoda, že takový dárky kupovat nemusí, protože oba víme, jak to s nima je.
Předchozí