-"Zdravotník u plánovaného porodu doma, čili porodní asistentka, u toho asistuje proto, že je to její práce, kterou si dobrovolně vybrala, ne protože je harazdér a šašek, a její přítomností se riziko naopak snižuje (je kvalifikovaná k tomu, aby včas rozpoznala nepravidelnosti a v případě potřeby doporučila přejezd to nemocnice)."
no, máme tu i ilustraci oné asistence představitelkou porodních asistentek, které chtějí vést domácí porody. Polévání novorozeněte vodou, jak sama líčila svůj resuscitační postup.
- "Žádná žena dnes nerodí doma kvůli pohodlí ani nepreferuje pohodlí na úkor zdraví, o zdraví jí jde především (a to nejenom fyzické a okamžité, ale celkové a dlouhodobé)."
jakkoli je tu metaanalysou potvrzený fakt, že bezrisikové rodičky ani jejich plody a novorozeňata nejsou zatíženy vyšším risikem komplikací při porodu doma než při porodu ve zdravotnickém zařízení, je tu přece jen jeden závažný fakt : V případě komplikací ve zdrav. zař. je pomoc na místě ihned, kdežto při porodu doma tato pomoc není.
- "Já neklovu, já s lidmi hovořím slušně a věcně
"
hm, klamavá argumentace v příspěvku, který jste v počátku této diskuse adresovala mně, to moc nepotvrzuje. Ale možná hovoříte jinak než píšete.