Přidat odpověď
Bohužel se člověk nerozhoduje mezi věcmi správnými a zavrženíhodnými, život nás často nutí vybírat mezi 2 špatnými variantami - tady byly okolnosti, které bylo potřeba vzít v úvahu - vysoké zdravotní riziko, riziko pro rodinu i pro plod, který vůbec nemusel být donošen.
Sama jsem věřící a určitě bych to řešila stejně - třeba teď jsem v situaci, kdy vím, že bych to nezvládla - celkově péči o čtvrté dítě (a dělohu mám OK). A bylo by mi to hodně líto, ale vím, že děti, které mám, mě potřebují opravdu hodně a že dalším dítětem bych si totálně zničila fyzické i psychické zdraví a nebyla bych k ničemu ani jemu, ani zbytku rodiny.
Dřív jsem si to nedokázala představit, dokud jsem byla zdravá a mladá.....teď to chápu.
Zakladatelce bych doporuččila promluvit třeba i s odborníkem, aby v sobě zpracovala, že se rozhodovala pod tlakem okolností a zvolila nejlepší variantu, jakou v té době mohla. Nemá smysl se trápit. A další tehotenství není dobrý nápad, výčitky nejsou dobrý rádce - ta rizika jsou pořád reálná.
Předchozí