Předkrm - salát z kuřecím masem jsem modifikovala nejsnáz, vynecháním masa
U nás se polívky dělají normálně dvě - podle tradic v rodinách - rybí a hrášková z uzeného vývaru. Třetí byla tedy ještě hrachovka prostá ze sušeného a mraženého hrášku
. Saláty dělám dva i normálně - klasický a bramborový s pórkem a citronem bez majonézy. Podle chutí a tradice plného stolu míváme smaženého kapra a kuřecí řízky, přírodního lososa. Protože vím, že dotyčná nemusí smažené (nemusela ho ani v době, kdy ještě maso jedla) hrábla jsem ještě hlouběji do alternativy a pokusila se odvařit robota na RAWkapříkovi: https://www.hanatrncakova.cz/stedrawvecerniblazenost/. Bylo to překvapivě dobré
. Zmrzlinu s ovocem jsem mohla vyrobit pro všechny stejnou, smetana ani maliny nikomu nevadí
.