Přidat odpověď
Bouřko, začala jsem to řešit loni takže ve 2,5, první bylo vyšetření sluchu, to jsme museli absolvovat ve spánku, protože je prakticky nevyšetřitelný, druhá varianta byla v narkoze, to jsem odmítla. Pak jsem se objednala k psycholožce, na doporučení, čekala jsem na termín 5 měsíců. Závěr byl opoždění ve vývoji, spíše v širším pásmu PAS, autismus zatím nepotvrzen. Doporučení na logopedii a terapii dětí s PAS. Začali jsme od září. Kdy bylo jasné že běžnou mš by zvládal jen obtížně, vzhledem k tomu, že se bojí dospělých, dětí ne. Po půl roce kontrolní psych. vyšetření, zde vyloučen autismus, PAS zůstává, doporučená logo školka či jiná školka s menším počtem dětí. Neměl by být zařazen mezi děti s MR a autisty, neb intelektem je v normě, tak aby ho kolektiv posouval dál. Jenže v každé speciální školce, chtějí dítě vidět, no a to je problém, protože jakmile ho vemeš do místnosti, kde se na něj culí jedna paní a začne na něj mluvit a chtít, aby něco dělal, tak je konec. Přitom je šikovný, umí leccos, vkládačky, barvy, puzzle, staví z kostek, umí i mluvit, ale nedostanu z něj nic.
Předchozí