jo, myslím, že tj velmi naučené a osvědčené chopvání. Nemyslím, že tj nějak vědomé - třeba u té babičky. Moje máma to dělá taky, ale tam jsem ještě více vtažena, nemám náhled a máma je "přímější" a jde i do aktivní agrese - a uznávám, že já to můžu dělat taky.
Tchyně je hrozně myslím sebehodnocením závislá na svém obraze "abych vypadala vždy hodná a obětavá". Jsem pozotrovatel,m ale myslím o ní,k že její sebehodnota je určená tím, aby ji tak okolí vnímalo za absolutně všech okolností. Ani aby dosáhla něčeho třeba oprávněně, neumí se "za sebe" postavit. Nikdy nejde do konfliktu. A řekla bych, že aby dosáhla v životě svého (protože v podsatatě je asi despota
, tohle je její strategie. Prostě na vše jde jakousi oklikou a ten druhý než se rozkouká, je za agresivního blbce, protože "ona je taaaaaak hodná a myslí to se všemi dobře". Jednou jsem popisovala, jak třeba hlídala 2dny zahleněnou dceru....neuznává můj názor, že mléko zahlenuje. Dobře, tj v pořádku. ALE detailně de mnou probere, co má/nemá dítěti dávat k jídlu....načež nic z toho totálně nerespektuje a svačiny, snídaně, večeře, vše obsahuje mléko. Pokud by detailně nepředbíhal tomuto hovor na tohle téma, nebyla bych asi naprdlá, takto jsem
.
Nebo jsem dceru nechala kreativně ostříhat, asymetricky. Pak byla odpo u babi, babička se nezeptá a dceru přestříhá
. Pokud by dcera chtěla, dobrá, ale ona tvrdí, že nechtěla, ale netroufla si babičce odporovat.....čím jsem starší, mávám nad tím víc rukou, ale myslím, že můj muž to hodně přebral a stálo nás to možná vztah, no. ASle neuměla jsem s tím asi zacházet. no.