karmo, když to tak vídám, ty rozvodové a porozvodové plky, zlatej můj lakýrník! (Můj ex mi při odchodu v debatě ve smyslu kde se nabrala ta záplava mé neschopnosti jako manželky, že si přece v podstatě na nic neztěžoval, vybalil, že si to "všechno lakoval na růžovo")
A příklad pasivní agresivity, když už jsme v té debatě? Já tak vnímala třeba tuhle blbinu: exmanžel hrozně toužil být "zadobře", být kamarádi, měl sklony se podrobně vyptávat, jak se mi vede, nabízel společný pobyt i s novou partnerkou na jeho chalupě
a tak. Já byla jednak naštvaná, jednak dost zraněná a chtěla jsem vztah "korektně, ale vocaď pocaď", řekla jsem mu mezi čtyřma očima jasně a zřetelně, že si nepřeji, aby mi dával dárky k narozeninám, Vánocům a tak. Další pokus předat mi dárek proběhl tak, že ho poslal po dětech, když je přivezl, jakože "spěchal a nemohl nahoru". Po mém poměrně ostrém telefonátu (až u toho děti nebyly) nacpal další dárek sousedce, ať mi ho předá
Vnímala jsem to velmi zřetelně jako JÁ chci být kamarád s exmanželkou, TVUJ názor na to mě nezajímá.
Ale možná to byla prostě manipulace.