"no já nechci poslušné děti. Ale rozumné a dobře se rozhodující."
Dítě dokáže být rozumné a dobře se rozhodující až k tomu mentálně dospěje. V určitém věku se učí poslouchat a chápat své rodiče.
Já nepotřebuji, aby se dítě spálilo a až pak začalo chápat, že oheň neposkytuje jen teplo, ale že umí udělat i pořádnou nenapravitelnou neplechu. Rozumné bude až si to prostě vyzkouší, pokud jak píšeš nemusí poslouchat.
Pokud dítě nechám, aby si natlouklo až tak, že si z toho ponese celoživotní trauma a nebo vinou toho zemře a nebo vinou toho zemře někdo jiný, pak jsem za to odpovědná já a ponesu si to po celý zbytek svého života... Vždycky záleží, jak se na to či ono podíváš. Mně přijdeš neuvěřitelně sobecký ty vůči ostatním.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.